Штепу залишили в СІЗО ще на два місяці

Штепу залишили в СІЗО ще на два місяці

Укрінформ
Червонозаводський районний суд Харкова за клопотанням держзвинувачення продовжив на два місяці перебування в СІЗО для екс-мера Слов‘янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність України і створенні терористичної групи.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд продовжив для Штепи перебування під вартою, тобто, в СІЗО, ще на два місяці", - зазначила Дубовик.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 липня Штепу доставили в Червонозаводський райсуд Харкова у супроводі автоматників і службового собаки. Намічений відеодопит свідка з боку захисту, екс-губернатора Донецької області Сергія Тарути не відбувся з технічних причин.

29 лютого 2016 року на підготовчому засіданні у справі Штепи, що пов'язане із заміною ряду суддів, обвинувачена зажадала допиту 40 свідків захисту. Тоді її адвокат заявив, що є домовленість з Тарутою про його залучення як свідка, оскільки "Штепа виконувала вказівки Тарути". Суд відхилив клопотання сторони захисту про допит як свідка Президента Петра Порошенка і Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув‘язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-