Мінінформ готує стратегію щодо кримських татар і переселенців

Мінінформ готує стратегію щодо кримських татар і переселенців

Доповідь
Укрінформ
Міністерство інформаційної політики завершує розробку інформаційної стратегії поширення у світі інформації про кримських татар та концепції інформаційної політики щодо внутрішніх переселенців з Криму та Донбасу. 

Про це заявила у вівторок на брифінгу перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, презентуючи звіт Міністерства за 2 квартал 2016 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Два важливих документи, які ми розробили протягом 2 кварталу, вже готові до презентації. Це стратегія публічної дипломатії кримськотатарського народу...  Документ стосуватиметься підвищення обізнаності про кримських татар за кордоном. Наступний документ - концепція інформаційної політики щодо внутрішньо переміщених осіб», - сказала Джапарова.

Вона зазначила, що в рамках першої стратегії вже було проведено кілька заходів - День кримськотатарської журналістики, інформаційна кампанія до Дня депортації кримськотатарського народу, День кримськотатарського прапору, також нещодавно відбувся показ документально-художньої стрічки «Крим. Спротив».

В другому документі, за її словами, передбачені чотири основні напрямки: інтеграція переселенців в місцеві громади, залучення чи активація місцевих громад приймати переселенців, сприймати їх як потенційний ресурс, активація самих переселенців до позитивних зрушень у своєму житті, а також створення великої інформаційної платформи для переселенців, на якій кожен зможе знайти відповіді на нагальні питання - від оформлення  документів, до нових можливостей, які можуть отримати внутрішньо переміщені особи.

Крім цього, за словами Джапарової, міністерство зараз активно працює над реформою урядових комунікацій та системи стратегічних комунікацій, зокрема офісу урядових комунікацій.

«Без системи урядових комунікацій, ми не зможемо доводити до суспільства основні ключові меседжі, які впроваджує, наприклад, уряд», - зауважила перший заступник міністра.

Також, як поінформувала на брифінгу заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова, вже розроблено інформаційну стратегію реінтеграції Донбасу. Так на сході країни вже встановлені і працюють 60 передавачів, які здійснюють трансляцію українських мовників як у прифронтовій зоні, так і на тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей, очікується будівництво протягом року телевізійної вежі у Покровську (колишній Красноармійськ).

Крім цього, Міністерство інформаційної політики разом с МОН та ГО «Фонд "Відкрита політика» провела масштабну кампанію з інформування випускників Криму та Донбасу про можливості вступу до українських вищих навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-