Понад 20% українців хочуть повної ізоляції

Понад 20% українців хочуть повної ізоляції "Л\ДНР"

Опитування
Укрінформ
За повну ізоляцію тимчасово окупованих територій Донбасу наразі виступає 23% українців, у той час як 16% виступають за поступову реінтеграцію цих територій в Україну.

Такі результати дослідження оприлюднила політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується того, як Україна має наразі діяти відносно непідконтрольних територій на Донбасі, то у цьому питанні українці не знайшли єдності. Зокрема, 23% опитаних виступають за повну ізоляцію цих територій і переривання з ними будь-яких зв'язків; 19% - за те, аби зв'язки були обмеженими, але зберігався відкритим умовний коридор для жителів, котрі зможуть перетинати лінію розмежування і отримувати соціальні виплати; 12,5% - за певне обмеження і збереження торгівельних та економічних зв'язків, а 16% виступають фактично за поступову політично м'яку реінтеграцію цих територій з реалізацією Мінська, у тому числі виборів", - сказала вона.

При цьому, за словами Золкіної, ідея винесення питання статусу непідконтрольних територій на всенародний референдум не знаходить підтримки в абсолютної більшості українських громадян: 42% виступають за те, аби такий референдум було організовано, у той час як 37% - проти такої ініціативи. Найбільшу зацікавленість у такому референдумі демонструють жителі самої Донеччини і Луганщини.

"Визнати уже зараз на законодавчому рівні непідконтрольні території Донбасу окупованими 46% виступають "за", 26% - "проти", - наголосила аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-