Жителі Донбасу вже згодні повернути

Жителі Донбасу вже згодні повернути "Л/ДНР" в Україну, "як було"

Опитування
Укрінформ
Майже половина громадян України, які проживають на Донбасі, наразі погоджуються, аби тимчасово непідконтрольні території на сході повернулися під юрисдикцію України навіть без особливих повноважень.

Такі результати дослідження оприлюднила політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Важливо, що на самому Донбасі варіант, аби ці території без особливих повноважень були повернуті під юрисдикцію України, є варіантом номер один. Його обирають 42% жителів Донеччини і Луганщини, що відрізняється від того, що ми отримували минулої осені, коли громадська думка на Донбасі була розділена між тими, хто готовий був надати більше повноважень цим територіям у разі їх повернення в Україну і хто не готовий був до цього. На сьогодні орієнтація на те, що зберігаємо той статус, який ці території мали до початку конфлікту", - сказала вона.

Так, за словами Золкіної, що стосується політичного майбутнього непідконтрольних Україні територій, які наразі перебувають під владою так званих "ЛНР" і "ДНР", то тут громадська думка є стабільною: відносна більшість українців (48%) переконані, що ці території мають повернутися до складу України, при чому на тих же адміністративно-політичних умовах, що й були до початку конфлікту.

"25% українців згодні на те, щоб після повернення цих територій під юрисдикцію України вони претендували на якийсь більший рівень незалежності", - наголосила аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-