Фахівці просять призупинити реформу захисту інтелектуальної власності

Фахівці просять призупинити реформу захисту інтелектуальної власності

Укрінформ
Близько 20 фахівців сфери культури і мистецтва звернулися до РНБО, Генпрокуратури, МВС та СБУ з проханням призупинити ініціативу Міністерства економічного розвитку щодо реформування системи захисту інтелектуальної власності.

Про це у вівторок під час конференції в Укрінформі заявив голова ГО «Всеукраїнське агентство авторських прав» Юрій Ганцюк.

«Концепція реформування інтелектуальної власності не дає відповіді взагалі на жодне із нагальних питань. І от група фахівців, людей, яким не байдужа доля України, звернулися до секретаря РНБО, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голови СБУ, і зробили заяву-повідомлення про зраду національних інтересів. На нашу думку,  просто зараз відбувається зрада національних інтересів», - сказав Ганцюк.

За його словами, під зверненням підписалися більше двадцяти фахівців, які просять перелічених високопосадовців призупинити рішення щодо реформування системи інтелектуальної власності.

Ганцюк зауважив, що згідно з чинною Концепцією системи правової охорони інтелектуальної власності, розробленою МЕРТ, планується понизити статус Державної служби інтелектуальної власності й підпорядкувати її одному з департаментів Мінекономрозвитку. На його думку, таке переформатування служби не дозволить вирішити проблем, які наразі є в Україні у сфері захисту авторських та суміжних прав.

У свою чергу голова Національної спілки майстрів народного мистецтва Євген Шевченко зауважив, що до розробки зазначеної концепції не залучалися представники творчих спілок і закликав створити новий колектив експертів та розробити інший варіант реформи системи інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-