Австралія вшановує пам'ять жертв катастрофи МН17

Австралія вшановує пам'ять жертв катастрофи МН17

Укрінформ
У головних українських церквах Австралії сьогодні пройшли панахиди та поминальні заходи з нагоди другої річниці загибелі пасажирів малайзійського літака рейсу МН17.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна пам'ятає кожного загиблого МН17, Україна разом із усім світовим співтовариством робить усе для того, щоб винних у цій жахливій трагедії було покарано", - заявив у своєму слові перед українською громадою Канберри і Куінбіяну посол України в Австралії Микола Кулініч.

Найбільш масштабні поминальні заходи пройшли в українських громадах тих штатів, з яких походили жертви катастрофи. Серед таких українські громади Сіднея (Новий Південний Вельс), Мельбурна (Вікторія) та Перта (Західна Австралія).

"Ми молимося за жертв цієї трагедії щонеділі, а не лише в час роковин", - сказав настоятель УГКЦ Перта Ігор Головко, наголосивши, що в тому літаку, окрім дорослих, загинуло троє дітей із родини Маслін з Перта: Мо (12 років), Іві (10 років) та Отіс (8 років), які подорожували разом зі своїм дідусем Ніком Норісом.

Союз українських організацій Австралії у своєму зверненні з нагоди других роковин трагедії наголосив, що австралійські українці разом з усім світом очікують висновків офіційного розслідування трагедії і засуджують дії РФ, яка чинить перешкоди розслідуванню.

"Два роки триває російська агресія проти України, президент Росії Володимир Путін продовжує порушувати Мінські домовленості... 17 липня це час, щоб нагадати уряду Австралії та іншим світовим лідерам про криваве захоплення Росією Криму і Донбасу", - йдеться у заяві.

Гостро прореагувала на важливість якомога швидшого завершення розслідування і міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп. У своєму зверненні вона наголосила, що уряд країни разом з колегами зі Спільної групи з розслідування (Нідерланди, Австралія, Малайзія, Бельгія та Україна) робить все, щоб з'ясувати імена тих, хто винен у цій трагедії, і знайти механізми для притягнення винних до відповідальності.

У свою чергу колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, який два роки тому одним з перших серед світових лідерів заявив про причетність до трагедії з малайзійським Боїнгом Президента РФ Володимира Путіна, в інтерв'ю Fairfax Media визнав, що справжні винуватці можуть ніколи не постати перед судом, однак він сподівається, що кримінальну справу за фактом катастрофи буде завершено, і це хоч якоюсь полегшить становище родин загиблих як в Австралії, так і за її межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-