"Хресна хода" МПЦ МП йде на Київ із "політичною" іконою

Фото
Укрінформ
Хресна хода "за мир і припинення війни на Донбасі", організована УПЦ Московського патріархату, продовжує рух на Київ.

Під час перебування у Полтаві одна з прочанок тримала у руках ікону, лик на якій надто вже нагадує світлий образ лідерки партії "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Дивний образ роздивився журналіст Володимир Горковенко і розмістив у своєму Фейсбуку фото, що нібито підтверджує "іконописність" лідерки "біло-сердечних".

"Ікону зі Сталіним бачив. Навіть з "легітимним" Януковичем. А ось з Юлією Тимошенко бачу вперше. Ця жіночка з "іконою" Тимошенко - учасниця пропагандистського Хресного ходу, організованого московським патріархатом", - прокоментував журналіст.

За його словами, фото зроблено біля Мгарського монастиря, що у Лубенському районі Полтавської області.

У цьому контексті варто зауважити, що "ікона" з зображенням Тимошенко справді існує - її написав італійський художник Антоніо Матраграно. Він "спеціалізується" на зображеннях відомих осіб. Наприклад, в інтернеті можна знайти ікони з зображенням голлівудських акторок Анджеліни Джолі або Скарлетт Йоханссон.

Нагадаємо, 3 липня зі Святогірської лаври на Донеччині вирушила до Києва хресна хода "за мир", оголошена предстоятелем УПЦ Московського патріархату Онуфрієм. А 9 липня хресною ходою вирушила інша колона - з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Зустрітися обидві колони планують на Володимирській гірці у Києві 27 липня, звідки разом підуть до Києво-Печерської лаври.

У Полтаву учасники ходи прибули 13 липня, а 15 липня перебували на Житомирщині.

Тим часом Голова Верховної Ради Андрій Парубій має інформацію, що керівництво Росії готує провокації в українській столиці на ті дні, коли хресна хода УПЦ МП дійде до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-