Грицак розповів, як

Грицак розповів, як "узяли" грабіжників інкасаторських машин

Укрінформ
Інкасаторський автомобіль Ощадбанку, на який учора напала група зловмисників у Запорізькій області, перевозив 3,8 мільйона гривень.

Про це на брифінгу в суботу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора о 17 годині у Запорізькій області на трасі бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" разом зі співробітниками спецпідрозділу Національної поліції у взаємодії з Генпрокуратурою і прокуратурою Запорізької області затримали групу, яка протягом тривалого часу, принаймні з 2014 року, здійснювала розбійні напади на банки та банківські установи та на інкасаторські машини. Перевіряється причетність членів групи принаймні до десяти таких нападів із застосуванням зброї на території Запорізької та інших областей", - сказав Грицак.

Він додав, що кримінальне провадження зареєстроване за фактом нападу на інкасаторів і кваліфіковане за статтею 257 КК ("Бандитизм").

За словами Грицака, СБУ знало про запланований напад на інкасаторський автомобіль, але точне місце було невідоме, тому відпрацьовувалося кілька, і один "приніс результат".

Автомобіль Ощадбанку з трьома інкасаторами, що перевозив 3,8 млн гривень, зупинила група з 4 осіб, одягнутих у військово-польову форму загону спецпризначення. Один з нападників мав зведений гранатомет, двоє були з автоматами Калашникова, третій - з пістолетом. Водій був змушений зупинитися, але інкасатори дали задній хід і почали відхід.

Оскільки сили СБУ і Нацполіції в мить нападу були на певній відстані, вони мали пересвідчитися, що нападники не погрожують, а будуть застосовувати зброю.

"Машина отримала безліч кульових пробоїн. Далі почали працювати спецпідрозділи. Під час припинення злочину один із нападників загинув на місці, двох поранено, один перебуває у критичному стані, ще одного вдалося затримати неушкодженим, троє, серед яких, за нашими даними, є поранені, переховуються", - зазначив Грицак.

Він додав, що переслідування тривало всю ніч, а заходи із затримання решти членів банди тривають.

За словами керівника спецслужби, група була добре навчена і озброєна, напади скоювала з особливим цинізмом, зокрема, вони намагалася підпалити автівку із заблокованими інкасаторами.

Відповідаючи на запитання журналістів, голова СБУ поінформував, що один із затриманих - росіянин, який нещодавно отримав українське громадянство, другий є громадянином РФ, а загиблий нападник був латишем.

Голова Кримінальної поліції України Вадим Троян у свою чергу повідомив, що один із членів банди є колишнім військовослужбовцем Нацгвардії, а один - чинним нацгвардійцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-