Петренко сказав, куди працевлаштують екс-працівників РАГСів

Петренко сказав, куди працевлаштують екс-працівників РАГСів

Укрінформ
Уже наступного року місцеві органи влади і приватні реєстратори зможуть перейняти функції щодо реєстрації шлюбів.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша ідея, яку ми зараз спільно відпрацьовуємо з депутатами парламенту щодо того, аби радянські РАГСи зникли і з'явилися центри реєстрації з надання такого роду сервісів. Необхідний комплексний закон у парламенті, як це було минулого року у частині реєстрації бізнесу і нерухомості: потрібно було 8 місяців роботи з парламентом, щоб та реформа була завершена. Ми розраховуємо, що до кінця осені парламент прийме комплексний закон, який введе реформу реєстрації актів цивільного стану і з наступного року місцеві органи влади, нотаріуси і, можливо, приватні реєстратори зможуть прийняти функції щодо реєстрації шлюбу, народження, встановлення факту смерті, тобто весь комплекс тих реєстраційних дій, які зараз роблять РАГСи у системі Міністерства юстиції", - сказав він.

Так, за словами Петренка, у молодят, які хочуть одружитися, буде можливість обрати той сервіс, який буде найбільш якісним і швидким. "Якщо ти бажаєш провести процедуру одруження вдома чи десь у якомусь нестандартному місці за містом, ти можеш запросити нотаріуса, який проведе реєстрацію, тим паче ми відмовилися від радянських штампів у паспорті, тож нотаріус внесе цю інформацію до єдиного реєстру, до якого у нього буде доступ", - зауважив він.

Що стосується працівників нинішніх РАГСів, то вони "знайдуть своє місце у системі місцевих органів влади з більшою зарплатою і з більшою мотивацією". "Тому що ми на рівні закону передбачимо оплату винагороди тим реєстраторам, які виконують офіційні церемонії. А зараз ми змушені мотивувати наших працівників через премії та систему надбавок, а це неправильно", - підкреслив міністр.

Петренко також поінформував, що наразі в Україні функціонує близько 500 РАГСів, а кількість центрів по реєстрації шлюбів сягатиме близько 700-800. "Плюс 7 тис. нотаріусів, які отримають частину функцій по реєстрації", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-