ГПУ вручила підозру скандальному забудовнику Войцехівському

ГПУ вручила підозру скандальному забудовнику Войцехівському

Укрінформ
Генеральна прокуратура України вручила підозру забудовнику Анатолію Войцехівскому, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. ч. 3, 4 ст. 190 , ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 367 та іншими КК України за фактами організації та керівництва А.Войцехівським організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків", - йдеться у повідомлені.

Як зазначається, у вказаному провадженні ГПУ у 2015-2016 роках з метою об'єктивності розслідування об'єднала всі 46 проваджень, зареєстровані з 26 листопада 2012 року щодо діяльності Войцехівського.

У Генпрокуратурі установили, що він разом з учасниками злочинного угруповання у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформлені на підставних осіб).

"За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об'єктів, яке продовжується без дозвільних документів та поєднане з привласненням коштів інвесторів. Окремі з цих об'єктів введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна", - наголосили у відомстві.

У кримінальному провадженні за дорученням процесуального керівника накладено арешт на самовільні будівництва та самовільно захоплені земельні ділянки, на майно Войцехівського всього на суму понад 200 млн грн.

Цього ж дня йому вручено повідомлення про підозру та затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Крім того, як зазначили в ГПУ, у зазначеному кримінальному провадженні триває розслідування фактів самовільного захоплення ще 40 земельних ділянок в м. Києві та самовільного будівництва на них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-