Справа ОПЗ: суд обирає запобіжний захід Переломі й Щурикову

Справа ОПЗ: суд обирає запобіжний захід Переломі й Щурикову

Укрінформ
Солом'янський суд Києва розпочне розгляд клопотання детективів Національного антикорупційного бюро і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу для першого заступника голови Наглядової ради «Нафтогазу» Сергія Переломи та першого заступника директора Одеського припортового завода Миколи Щурикова орієнтовно о 13 годині.

Про це Укрінформу повідомив прес-секратар Солом'янського суду Микола Мар'єв.

"На 9 год суддею Андрієм Макухою було призначено до розгляду справу відносно іншої особи теж щодо обрання запобіжного заходу. Лише о 12 год. суддя видалився до нарадачої кімнати для прийняття  ухвали по суті. Я думаю, що о 13 год. він розпочне розглядати справу стосовно Щурикова і Переломи", - сказав Мар'єв.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня НАБУ повідомило, що за підозрою в розтраті коштів Одеського припортового заводу затримані топ-чиновник Нафтогазу С.Перелома та 1-й заступник директора ОПЗ М.Щуриков.

Посадовців затримано в порядку, визначеному у статті 208 КПК України як підозрюваних в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

САП просить суд про обрання запобіжного заходу для С.Переломи та М.Щурикова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 205 млн. грн.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу мало розпочатися о 9 год. 15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-