Вчені знайшли спосіб повністю знищити ВІЛ

Вчені знайшли спосіб повністю знищити ВІЛ

Укрінформ
Вчені з Монреаля виявили клітини, які відіграють роль притулків для ВІЛ під час антиретровірусної терапії. На думку дослідників, визначення маркерів, якими позначаються ці клітини, допоможе їм розробити ефективні засоби повного знищення ВІЛ.

Результати досліджень вчених були опубліковані в журналі PLOS Pathogens, повідомляє ZN.UA.

Антиретровірусна терапія дозволяє запобігти прогресуванню ВІЛ-інфекції, але вірус залишається в латентно інфікованих клітинах, які називаються резервуарами. Роль подібних резервуарів відіграють Т-лімфоцити, на поверхні яких розташовані рецептори CD4+. Клітини є найважливішими компонентами імунної системи людини.

У ході дослідження вчені визначили три білки, PD-1, LAG-3, і TIGIT, які розташовуються на поверхні заражених Т-лімфоцитів і можуть служити маркером для їх виявлення. На думку авторів дослідження, знайдення Т-лімфоцитів-резервуарів та їх знищення допоможе ефективно боротися з ВІЛ.

Раніше повідомлялося про те, що вчені успішно випробували щеплення від ВІЛ. Вчені навчили імунну систему гризунів розпізнавати частки ВІЛ за допомогою "коктейля" з особливих білків, схожих за структурою на частини оболонки вірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-