Заступник Полторака думає, що добрий солдат не мовчатиме, коли бачить недоліки

Заступник Полторака думає, що добрий солдат не мовчатиме, коли бачить недоліки

Укрінформ
Протистояння українських Збройних сил російській агресії не є перешкодою для реформування війська та впровадження механізмів цивільного демократичного контролю.

Таке переконання у п'ятницю на конференції у парламенті за участю ОБСЄ щодо цивільного контролю над сектором безпеки висловив заступник міністра оборони України Ігор Долгов.

"Для мене не існує питання, чи можна поєднати військові дії, відсіч агресії та реформування, в тому числі запровадження демократичного цивільного контролю. Це вкрай необхідно, і, фактично, це вже робиться", - сказав Долгов.

За його словами, цивільний контроль над збройними силами в Україні є природним та унікальним, адже військо відчуває підтримку суспільства "з усіх боків".

"Хочу нагадати, що лише протягом останнього року через мобілізацію і через добровільне приєднання збройні сили збільшилися на 100 тисяч людей, які прийшли з цивільного життя. Це є також потужним впливом. Головне не в тому, як побудувати збройні сили чи уряд, чи парламент. Головне - виховувати громадянина, який був би активним у всіх сферах життя. І на виборах, коли він віддає свій голос за політичну силу, і у Збройних силах, коли він служить, бачить недоліки і не мовчить, а говорить про це командирам", - сказав заступник міністра оборони.

Долгов наголосив, що Збройні сили - це частина суспільства, це громадяни України, які служать та захищають свою країну. Саме це, на його переконання, і має формувати національну модель механізмів цивільного демократичного контролю над збройними силами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-