З Будинку профспілок

З Будинку профспілок "знімають" два незаконних поверхи

Укрінформ
У Києві розпочато процес демонтажу двох незаконно добудованих поверхів на тій частині Будинку профспілок, що належить Київській міській раді профспілок.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат радник голови КМДА з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Вранці розпочався процес демонтажу двох останніх незаконно добудованих поверхів над будівлею київських профспілок", - написав він.

Білоцерковець повідомив, що цей процес включатиме кілька етапів. Зокрема, перший етап передбачав обмеження доступу в будівлю і закриття скандального кафе "Каратель", другий - підготовку майданчика для доступу будівельної техніки, третій - процес власне демонтажу двох незаконних поверхів.

Радник мера Києва нагадав, що міська влада виграла всі судові позови щодо дій забудовника, який незаконно надбудував два поверхи на культовій для країни будівлі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, станом на 10 год. на місці скандальної будови, обгородженої щільним парканом, ззовні ніяких дій з демонтажу не помітно. Доступ всередину будівельного майданчика закритий.

У жовтні 2014 року на даху Будинку профспілок, який згорів у лютому 2014 року, розпочалося будівництво.

Згодом стало відомо, що два поверхи загальною площею близько 800 квадратних метрів надбудували незаконно.

У березні 2015 року у ФПУ запевнили, що реконструкція Будинку профспілок, який постраждав від пожежі під час акцій протесту у лютому 2014 року, передбачає відновлення будівлі у колишньому вигляді.

У липні 2015 року з’ясувалося, що незаконні поверхи над Будинком профспілок на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія "Буд Жил-Пром".

Незаконну надбудову обіцяли знести в обмін на землю на Хрещатику.

23 березня Вищий господарчий суд зобов’язав Київську міську раду профспілок та ТОВ "Європолекс" демонтувати незаконну надбудову на Будинку профспілок у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-