Суд Іспанії арештував майно луганської судді

Суд Іспанії арештував майно луганської судді

Укрінформ
Іспанський суд наклав арешт на квартиру та банківський рахунок на території Королівства Іспанія, що належать українській судді Олені Горбатенко.

Про це повідомляється на сайті Національного антикорупційного бюро України.

"Рішенням іспанського суду накладено арешт на квартиру та банківський рахунок на території Королівства Іспанія, що належать судді одного з міських судів Луганської області О. М. Горбатенко. Вона обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди за винесення певного судового рішення", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначають, що накладення арешту на майно стало можливим у результаті взаємодії Національного антикорупційного бюро України з іноземними компетентними органами у рамках міжнародної правової допомоги.

"Окрім майна в Іспанії, у ході досудового розслідування накладено арешт на 3 автомобілі, квартири у Луганську та Сєвєродонецьку; під час слідчих дій вилучені грошові кошти в сумі 2 тис. євро та 60 100 доларів США, ювелірні вироби. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України служителя Феміди відсторонено від посади", - повідомили в Бюро.

Досудове розслідування завершено, матеріали скеровано до суду.

Як повідомлялося, кримінальне провадження, що кваліфікується за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), було розпочато співробітниками військової прокуратури сил АТО. Із 16 грудня 2015 року, після встановлення підслідності за НАБУ, досудове розслідування здійснювалося детективами Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-