Чиновників змусять декларувати готівку понад 60 тисяч

Чиновників змусять декларувати готівку понад 60 тисяч

Укрінформ
При поданні електронних декларацій до НАЗК чиновників змусять декларувати готівкові гроші, якщо їх сума буде перевищувати 60 тисяч гривень, або 50 мінімальних зарплат.

Про це у інтерв'ю “Урядовому кур'єру” повідомив керівник проекту “Прозорість та доброчесність публічного сектору” Програми розвитку ООН в Україні Іван Пресняков.

“Раніше закон не зобов'язував чиновників декларувати готівкові гроші. Тепер такий обов'язок настає, якщо коштів понад 60 тисяч гривень (50 мінімальних зарплат)”, - сказав Пресняков.

Він додав, що раніше як рухоме цінне майно вказували тільки машини, тепер до цього переліку належить й інше майно, якщо вартість одиниці перевищує 100 мінімальних зарплат (121, 8 тис. грн)".

До інших важливих розділів у новій формі електронної декларації, за словами Преснякова, належить введення звітності про об'єкти незавершеного будівництва, вимогу звітувати про офшори.

Як повідомлялося, електронна система подання та оприлюднення декларацій має запрацювати 15 серпня.

З 15 серпня до 13 жовтня чиновники 1 - 3 рангів мають подати декларації про свої доходи та майно до Єдиного державного реєстру декларацій.

Всі інші чиновники мають надати декларації до НАЗК з 1 січня до 31 березня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-