Рахунки

Рахунки "Київенерго" розблоковано - Кличко

Укрінформ
Рахунки "Київенерго" і ще 104-х енергокомпаній в інших областях України розблоковані, тож комунальники зможуть відновити ремонтні роботи та підготовку до зими.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в ефірі одного з телеканалів.

"Рахунки вже розблоковані, ми встигнемо вчасно підготуватися до опалювального сезону", - цитує Кличка прес-служба.

Кличко уточнив, що борг киян за послуги ЖКГ зберігається на рівні понад 1 млрд грн.

"Підвищення тарифів збільшить розмір боргу мінімум удвічі, що може призвести до колапсу в житлово-комунальному господарстві. Тому я ініціював звернення Київради до парламенту та уряду з проханням до жовтня переглянути тарифну політику. В європейських країнах, наприклад, плата за ЖКГ становить не більше 10% від зарплат і пенсій, в Україні - 25%. Тарифи мають бути такими, щоб люди могли їх оплачувати", - заявив Кличко.

Нагадаємо: київська профспілка енергетиків і рада профкомів "Київенерго" звернулися до президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням зустрітися й обговорити критичну ситуацію в енергетиці столиці.

За їхніми словами, арешт рахунків компанії не дозволяє готувати тепломережі до опалювального сезону, проводити ремонти та реконструкції, усувати аварії. Припинена також реалізація програми зі встановлення будинкових лічильників тепла.

Раніше через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України" Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки "Київенерго" та рахунки ще понад 100 українських підприємств теплокомуненерго.

Наразі борг "Київенерго" за спожитий газ досяг 564,7 млн. грн. При цьому борги всіх категорій споживачів і некомпенсована різниця в тарифах на теплову енергію становить 3,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-