Підозрюваних у вбивстві Бузини скрутили, аби взяти зразки крові

Підозрюваних у вбивстві Бузини скрутили, аби взяти зразки крові

Фото
Укрінформ
У підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини примусово відібрали біологічні зразки для проведення генетичної експертизи.

Про це повідомила прес-служба київської прокуратури.

В інформації підкреслюється, що примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука здійснений на підставі ухвал Печерського райсуду Києва у звязку з тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження. Також підкреслюється, що на думку слідчих та процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК у Медведька та Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції одразу після їх затримання, відбувся із порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту.

Прокуратура заявляє, що примусовий відбір зразків відбувся у присутності адвокатів підозрюваних, «із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних». Також у повідомленні зауважується, що «біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини».

Втім, як написав нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко у своєму Фейсбуці, під час відбору зразків представники «Корду» побили  Медведька і Поліщука, а також адвокатів. За його інформацією примусовий відбір зразків проходив «без участі їхніх адвокатів, яких тримали кожного по 30 працівників «Корд». Водночас нардеп не заперечує, що Медведько й Поліщук відмовлялися надати зразки слини та крові для дослідження.

На додачу до цих тверджень нардеп виклав фото.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-