За участь у спільних з ФРН проектах буде висока конкуренція - Гриневич

За участь у спільних з ФРН проектах буде висока конкуренція - Гриневич

Укрінформ
Українські науковці взяли активну участь у конкурсі спільних проектів, які здійснюватимуться у 2017-18 роках в рамках рішення двосторонньої Українсько-німецької групи з науково-технічного співробітництва.

 Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у рамках першого діалогу "Німецько-українське співробітництво у сфері освіти і науки: основні моменти - поточне вимірювання - перспективи», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«На сьогодні у нас вже є 78 заявок на ці 10 проектів. Буде дуже висока конкуренція", - сказала Гриневич.

Вона наголосила: дуже важливо, щоб ці проекти були успішними, щоб їхнім наслідком стали системні зміни в Україні.

«Новий етап співробітництва має ознаменуватися структурними проектами, які повинні підвищити інституційну спроможність України для розвитку наукових досліджень. Ми змінюємо законодавчу базу, змінюємо правила гри», - акцентувала вона.

Крім того, як заявила Гриневич, Україна «дуже сподівається на ефективну співпрацю і пошук німецьких партнерів для наших спільних проектів по всьому науковому спектру в рамках «Горизонту-2020».

«Дуже важливо дати сьогодні українським ученим при поки що надзвичайно мізерному державному фінансуванні отримати доступ до грантів та програм, що підвищить їх інституційні можливості та особистісні, щоб вони могли почуватися  гідно, реалізовувати свій науковий інтерес і давати результат», - зазначила вона.

Як відомо, Україна приєдналася до програми «Горизонт 2020» у березні 2015 року як асоційована країна, отримавши доступ до всіх інструментів, як і країни ЄС. У рамках цієї програми вже здійснюється 48 спільних із німецькими колегами проектів.

Всього на двосторонній основі з 1997 року Україна і Німеччина працювали майже за 300 проектами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-