Вступна кампанія: МОН звітує про перший день

Вступна кампанія: МОН звітує про перший день

Укрінформ
У перший день вступної кампанії абітурієнти подали 99 тисяч 937 заяв в електронному та паперовому вигляді.

Таку статистику прес-службі МОН надало державне підприємство Інфоресурс, що забезпечує роботу єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Зокрема, за даними Інфоресурсу, 11 липня було подано 51 тисячу 926 заяв онлайн. Серед них 47 тисяч 934 заяви на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр", 3 тисячі 574 заяви на магістратуру та 5 тисяч 859 заяв на "спеціаліста".

Що стосується паперових заяв, то у перший день їх було подано 48 тисяч 11, у тому числі 5306 заяв на бакалаврат, 7441 заява на магістратуру та 5441 заява для вступу на "спеціаліста". Оскільки подати документи на "молодшого спеціаліста" можна було виключно у паперовій формі, 11 липня за такою формою  їх було подано найбільше - 29 тисяч 823 заяви.

Нагадаємо, цього року системою "Подання заяв в електронній формі" можуть скористатися повною мірою лише вступники, які мають атестат про повну загальну середню освіту та сертифікат ЗНО 2016 року і бажають вступити на денну форму навчання за ступенями молодший бакалавр, бакалавр (магістр і спеціаліст медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

Таким чином абітурієнти, що не підпадають під ці критерії - деякі категорії пільговиків, вступники на освітньо-кваліфікаційні рівні молодший спеціаліст (повністю), магістр та спеціаліст (за більшістю спрямувань) - подавали свої документи в паперовому вигляді в приймальну комісію.

Оскільки в перший та останній день вступної кампанії традиційно документи на вступ подає більша кількість абітурієнтів, 11 липня доступ на сайт для подачі заяв онлайн був частково обмежений, тому не всі охочі змогли одразу завантажити свої документи.

Як нагадує МОН, подати заяву онлайн можна до 27 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-