Місія ООН з перевірки тюрем повернеться в Україну восени

Місія ООН з перевірки тюрем повернеться в Україну восени

Укрінформ
На початку вересня Україну знову відвідають представники Підкомітету ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання. 

Про це перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова написала у Фейсбуці.

"Підкомітет ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання прийняв рішення відновити візит в Україну з огляду на запевнення, отримані від уряду України. Заплановані дати візиту 5-9 вересня... Тепер на порядку денному підготовка співробітників усіх органів, що будуть приймати членів Підкомітету у вересні", - написала Севостьянова.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня делегація Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням призупинила свій візит в Україну, отримавши від СБУ відмову на відвідання деяких закладів обмеження волі у різних регіонах країни.

Керівник делегації пояснив, що СБУ не дозволила делегатам навідатися до тих закладів обмеження волі, щодо яких ООН мала підозру про вчинення у них тортур.

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова пояснила, що місія не змогла потрапити в управління СБУ в Маріуполі та Краматорську через присутність в її складі росіянина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-