Ландшафтно-історичній пам'ятці на Південному Бузі загрожує знищення через добудову ГАЕС

Ландшафтно-історичній пам'ятці на Південному Бузі загрожує знищення через добудову ГАЕС

Фото
Укрінформ
Активісти, спортсмени та діячі культури сьогодні провели акцію та закликали в соціальних мережах до збереження останнього історичного ландшафту доби українського козацтва - Бузького Гарду.

Як повідомляє Національний екологічний центр України, на залишках острова Гардового на річці Південний Буг розмістили 8-метровий банер "Збережемо Гард - збережемо Україну".

"10 липня Південний Буг зазвучав козацькими піснями: активісти, спортсмени та діячі культури закликали до порятунку останньої твердині Війська Запорізького - Буго-Гардівської паланки XVIII століття, національного природного парку "Бузький Гард" та регіонального ландшафтного парку "Гранітно-Степове Побужжя", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, історичній пам'ятці загрожує знищення через добудову Ташлицької ГАЕС.

"Унікальному природному та історичному об'єкту - пороги та острів Гардовий на Південному Бузі - загрожує остаточне знищення. Він зникне під товщею води через підняття рівня води в Олександрівському водосховищі до 20,7 м задля добудови Ташлицької ГАЕС", - йдеться в прес-релізі.

Одна з організаторів акції, еколог Ірина Головко зазначила, що "відвернути трагедію може уряд, зупинивши плани НАЕК "Енергоатом" добудувати третій гідроагрегат на Ташлицькій ГАЕС".

Фото: Денис Кривий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-