Квитки на фінал Євро-2016 на «чорному ринку» продають за €10 тисяч

Квитки на фінал Євро-2016 на «чорному ринку» продають за €10 тисяч

Укрінформ
Ціна на квитки на фінальний матч між збірними Франції та Португалії у Парижі на «чорному ринку» підскочила до 10 тисяч євро.

Уже зараз на офіційним шляхом придбати квиток можливості немає. Коли власний кореспондент Укрінформу спробував придбати такий пропускний документ через електронну платформу продажу організатора футбольного турніру УЄФА, йому довелося заповнити довгу анкету, де серед іншого вимагалося підтвердити номер паспорта, адресу, поштову скриньку тощо, аби отримати доступ до системи продажу місць, вартість яких варіюється від 85 до 895 євро залежно від однієї з чотирьох категорій. Але  доступних для продажу квитків у жодній з категорій не виявилося.

Після такої невдачі наш кореспондент вирішив придбати квитки через профільну групу у Facebook. На сторінці розміщено безліч оголошень із пропозицією придбати квитки на фінал Євро-2016 будь-яких категорій вартістю від 500 до 1800 євро.

Водночас пошуки квитків на фінальну гру Євро-2016 через Google приводять на розкручені комерційні платформи Filaextra, Viagogo і CompareTickets, де вартість квитків на останній матч коливається від 695 до 10 тис. євро за один. Проте усі ці сайти пропонують доставку квитків поштою, а деякі взагалі знімають з себе відповідальність "за достовірність або точність списків користувачів-продавців".

Трохи нижчу вартість пропонують популярні у Франції комерційні інтернет-платформи Le Bon Coin та E-Bay. Квитки найдешевшої категорії на них стартують від 900 і 1 тис. євро відповідно.

Згідно з правилами УЄФА, штраф за спекулятивний продаж квитків на матчу організатора може становити 30 тис. євро.

Як повідомлялося, продаж квитків на Євро-2016 стартував ще минулого року. Їхня вартість затверджена УЄФА і встановлюється залежно від категорії. Наприклад, квиток категорії № 1 на сьогоднішній матч у Марселі коштує 495 євро, а найнижчої категорії, № 4, – 65 євро. Вартість квитків на фінал, що проходитиме у Парижі, коливається від 85 до 895 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-