Корупція в МОЗ: суд арештував спільника Василишина

Корупція в МОЗ: суд арештував спільника Василишина

Укрінформ
Дніпровський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб другому учаснику корупційної схеми в МОЗ, 50-річному директору урологічного центру Олександрівської клінічної лікарні.

Про це повідомила у Фейсбуці прес-служба прокуратури Києва.

"Згідно з рішенням суду, чоловік може вийти з-під варти у разі внесення застави в розмірі 1 млн 520 тис. грн. Суд також поклав на нього обов'язки, у разі внесення застави, носити електронний браслет", - йдеться в публікації.

Вказану особу затримали разом із заступником міністра охорони здоров'я України в ніч на п'ятницю, 8 липня, за підозрою у хабарництві.

Під час обшуку, що здійснювався в рамках розслідування того ж кримінального провадження, у зловмисників було вилучено понад 50 тис. дол США, 320 тис. грн та 2,5 тис. євро.

Як повідомляв Укрінформ, представники слідчого управління прокуратури Києва та СБУ затримали за хабарництво заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина та директора урологічного центру Олександрівської клінічної лікарні Юрія Серняка.

"Це була група змовників. Заступник міністра охорони здоров'я Василишин, який до того був керівником Олександрівської лікарні, представив колективу цієї лікарні уродженця міста Донецька Юрія Серняка. Той став обіймати посаду директора Урологічного центру цієї клінічної лікарні і особисто розподіляв лікарів на операції, за кожну з яких вимагалися гроші у пацієнтів і здавалися Серняку. Серняк, у свою чергу, ці гроші акумулював і щотижня від 50 до 100 тисяч гривень перенаправляв заступнику міністра", - заявив у п'ятницю на брифінгу Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Дніпровський районний суд 8 липня застосував до заступника міністра охорони здоров'я України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 856 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-