ФСБшники

ФСБшники "накручували" голоси за петиції на сайті Порошенка

Укрінформ
Служба безпеки України викрила механізм штучного накручення голосів при поданні петицій Президенту України, який створено російськими спецслужбами для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні.

Про це заявили у прес-службі СБУ.

"Зокрема, увагу оперативників спецслужби привернула петиція щодо запровадження на території Харківщини "особливого регіону розвитку "Слобожанщина", подана одним із членів колишньої компартії України. Як з’ясували співробітники СБУ спільно з працівниками ІТ-відділу Адміністрації Президента, "накрутка" голосів відбувалася з ІР-адрес, розташованих у Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%) тощо", - йдеться в повідомленні.

Станом на 10 травня за петицію було віддано близько 45 тисяч голосів, з яких 20 тисяч було одразу видалено, як такі, що повністю відносяться до "ботів". Із 25 000 підписів, що залишилися, лише 30 відсотків – реальні користувачі інтернету, решта 70% - викликають обгрунтовану підозру на предмет автентичності та мають ознаки "ботів".

У рамках кримінального провадження оперативники спецслужби також виявили факти надання послуг "голосування" з боку SMM- та SEO-компаній, які використовують власний ресурс фейкових акаунтів у соціальних мережах та поштових скриньок. За попередніми даними, вартість їх послуг становить 7-10 гривень за голос, зазначили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-