Кличко хоче відремонтувати зоопарк за гроші спонсорів

Кличко хоче відремонтувати зоопарк за гроші спонсорів

Укрінформ
Кошторис робіт з реконструкції та оновлення київського зоопарку, за попередніми оцінками, становить 300 мільйонів гривень. І більшу частину цих коштів місто сподівається залучити від меценатів та спонсорів.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Київ" сказав Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє пресс-служба мера.

"У 2019 році столичний зоопарк святкуватиме 110-річчя з дня заснування. І ми повинні зробити його привабливим і сучасним. Ми вже презентували Концепцію оновлення і розвитку київського зоопарку, яка відповідає найвищим європейським і світовим критеріям. За нашими оцінками, на реконструкцію зоопарку нам потрібно 300 мільйонів, і більша частина цих коштів надійде від меценатів і спонсорів", - наголосив Кличко.

Мер столиці нагадав, що у 2007 році Київський зоопарк виключили з Європейської асоціації зоопарків світу, бо він не відповідав критеріям утримання тварин.

"Наше завдання - дати нове життя столичному зоопарку, щоб відвідувачі, які приходять сюди, отримували виключно позитивні емоції, - сказав Кличко. - Для цього я залучив іноземних фахівців з Голландії, Німеччини, Австрії, до Києва також приїжджали представники асоціації зоопарків. Вони пообіцяли надати свою допомогу, щоби київський зоопарк повернувся до Європейської асоціації", - зазначив він.

Кличко також додав, що за часи діяльності попереднього керівництва зоопарку у підприємства накопичилися величезні борги. "Два роки тому ми змінили керівництво, адже у зоопарку були борги на 10 мільйонів гривень. За цей час звіринець не лише повернув борги, а й отримав прибуток - з початку року зоопарк заробив 3 мільйона гривень. Тепер же ми працюємо над оновленням зоопарку. Впевнений, що разом ми перетворимо Київський звіринець на один із найкращих у світі, на місце, яке даруватиме позитивні емоції і дітям, і дорослим", - підкреслив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-