У ФРН вибачилися за

У ФРН вибачилися за "російський" Крим. Кажуть, чиновник недогледів

Укрінформ
Російська "прописка" окупованого Криму з'явилась у формулярі зобов'язання, на підставі якого у закордонних консульствах ФРН надається гостьова віза в Німеччину, через помилку чиновника.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит Deutsche Welle.

Чиновники відомства у справах іноземців Ганновера пояснюють помилку "недостатньою перевіркою інформації чиновником".

"До відома всіх працівників відомства довели, що подібний інцидент не може повторитися", - запевнив прес-секретар відомства у справах іноземців Ганновера  Удо Меллер.

Він додав, що відомство уже вибачилося перед консулом Генерального консульства України в Ганновері Тарасом Кулайцем.

Нагадаємо, 2 липня перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила у Фейсбуку, що візовий центр при посольстві Німеччини в Україні видав документ, у якому Крим вказано частиною Російської Федерації. Цей документ німецьке відомство видає іноземним легальним резидентам ФРН, котрі бажають запросити до себе родичів чи друзів.

В адресному рядку документа, що надалі є ключовим в аплікаційному пакеті пошукачів німецької візи, клерк німецького відомства написав таке: "Сімферополь, Крим, Росія".

МЗС Німеччини уже заявило у зв'язку з інцидентом, що позиція федерального уряду щодо Криму залишається незмінною: "Разом з нашими партнерами по ЄС ми не визнаємо незаконну анексію Криму Російською Федерацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-