Голова МОЗу каже, що нічого не знав про оборудки свого заступника

Голова МОЗу каже, що нічого не знав про оборудки свого заступника

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський запевняє, що його заступник Роман Василишин, якого затримали за підозрою у хабарництві, не мав прямого впливу на Олександрівську лікарню.

Про це він сказав у п'ятницю на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прямого впливу - адміністративного чи будь-яких можливостей кадрових - на Олександрівську лікарню на посаді заступника міністра Василишин не мав", - сказав Шафранський.

За його словами, до обов'язків Василишина "не входило кураторство чи керування Олександрівською лікарнею".

Шафранський пояснив, що Василишин на своїй посаді керував апаратом МОЗ: "забезпечував діяльність міністерства, розробку документації, своєчасність опрацювання документації". Крім цього, останніх два місяці він був "куратором лікувального напрямку і напрямку реформування системи охорони здоров"я".

В.о. міністра зауважив, що, за інформацією, яка зараз є у вільному доступі, "оборудки з заволодіння коштами", у яких підозрюють Василишина, мали місце ще з того часу, коли він працював головним лікарем Олександрівської лікарні, і продовжувались тоді, коли той був призначений на посаду заступника міністра охорони здоров'я.

При цьому Шафранський заявив, що йому особисто про ці схеми нічого не було відомо, і жодних претензій чи зауважень до Василишина на посаді заступника міністра він не мав.

"Стосовно його ділових якостей, то людина довший час працює в системі охорони здоров'я, він працював поступально на посадах у різних закладах охорони здоров'я: у Дніпропетровській області, потім у Києві. Запитань до його професійної діяльності на посаді заступника міністра, коли я був його керівником, у мене не виникало", - підкреслив Шафранський.

Він нагадав, що Василишин був призначений на посаду заступника міністра на початку листопада минулого року.

"З листопада і до кінця травня ми з ним працювали як колеги, виходячи з того, що ми обидва були на посадах заступника міністра. Лише останнім часом він був моїм підлеглим юридично", - зауважив Шафранський.

Як повідомляв Укрінформ, слідчим управлінням прокуратури міста Київ спільно зі співробітниками ГУБКОЗ СБУ затримано у п'ятницю вночі "на гарячому" заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина.

Встановлено, що цей посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що 8 липня Василишина відсторонили від займаної посади в МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-