У МОЗ не вбачають гострої потреби перевіряти на хабарі інших працівників

У МОЗ не вбачають гострої потреби перевіряти на хабарі інших працівників

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський назвав неприпустими дії свого заступника Романа Василишина, затриманого під час одержання хабара.

Про це Шафранський сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже ганебний випадок, який, власне, є неприпустимим ні для посадовця такого високого рівня, ні для будь-кого, хто таким чином спробував наживатися та вибудовувати ті незаконні схеми отримання коштів, у яких нині підозрюється Василишин та його пособник... Спроби заробляти кошти на здоров'ї хворих неприпустимі», - сказав Шафранський.

Він зазначив, що нині МОЗ очікує надходження офіційного розпорядження про відсторонення Василишина від посади. Обов'язки, які він виконував, будуть розподілені між керівництвом міністерства.

Шафранський також висловив переконання, що гострої потреби перевіряти інших співробітників міністерства наразі немає, однак, якщо виникне така потреба, будуть проведені внутрішні розслідування.

Нагадаємо, слідчим управлінням прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГУ БКОЗ СБУ затримано у п'ятницю вночі "на гарячому" заступника міністра охорони здоров'я України Василишина.

Встановлено, що посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості надалі здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м.Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін ухвалив рішення відсторонити Василишина від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-