Для дітей із Донбасу стартував виїзний англомовний табір

Для дітей із Донбасу стартував виїзний англомовний табір

Укрінформ
Громадська організація GoGlobal розпочала виїзний англомовний табір для дітей із 8 шкіл Луганської та Донецької областей, що триватиме більше тижня.  

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука на прес-брифінгу громадської ініціативи GoGlobal, присвячений початку роботи  табору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично це перший проект, в якому було задіяне наше міністерство. Це той результат, який ми можемо презентувати наочно... З величезним задоволенням спостерігаю, як розпочинається робота в цьому таборі з дітьми саме з Донецької і Луганської областей... Даю слово, що наше міністерство буде робити все можливе, аби таких проектів стало більше", - сказав Тука.

В свою чергу координатор проекту GoCamps Любов Залюбовська зазначила, що в таборі відпочити зможуть і діти з інших областей України. 

"126 шкіл проходитимуть англомовний табір, з них 8 шкіл з Луганської та Донецької областей. Для цих двох областей перша сесія виїзного табору розпочалася 4 липня. В цей час заїхало 150 дітей у волонтерську школу-інтернат. Друга сесія розпочнеться для дітей з інших чотирьох міст, які заїдуть 13 липня. Вікова категорія дітей з 10-16 років", - зазначила Залюбовська.

Присутній на брифінгу депутат Мустафа Найєм додав, що цьогоріч пройти англомовний табір зможуть 9 000 українських дітей, які приїдуть навчатися і відпочивати з невеликих міст та сіл. Заради їх навчання було залучено 117 волонтерів з 38 країн світу.  

Він висловив амбіційні сподівання, що наступного року цифра українських дітей, що візьмуть участь у англомовному виїзному таборі, збільшиться до 100 тис.  

В рамках Року англійської мови в Україні громадська організація GoGlobal долучилася до ініціативи Міністерства освіти і науки України і разом з компанією Microsoft та партнерами розробила новий формат дитячих пришкільних таборів - таборів з поглибленим вивченням англійської мови. Проект отримав назву GoCamp. До роботи у таборах залучено  іноземних волонтерів - носіїв мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-