Луценко про виявлення

Луценко про виявлення "схем" на газовому ринку: Далі буде

Укрінформ
Компанія з видобування газу, до якої має стосунок екс-міністр екології України Микола Злочевський, за два останні роки не сплатила до державного бюджету мільярд гривень.

Про це сказав на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що означає несплата податків на мільярд гривень - це четверта частина оборонного бюджету країни по закупівлі техніки та озброєння. Якщо скласти разом збитки компаній Онищенка та компаній Злочевського - це половина української зброї та техніки, які виділяються з державного бюджету", - зазначив Луценко.

За його словами, схема існувала і раніше, але правоохоронці узялися за перевірку двох останніх років. "Куди дівалися кошти? Під час обшуку ми, наприклад, виявили подарунковий сертифікат на одну із працівниць компанії на десять тисяч доларів. Це у військовий час", - розповів Генпрокурор.

"Із моєї точки зору, питання до Злочевського були завжди, але тепер вони стали більш вагомими і щодо його діяльності на газовому ринку Україну", - сказав Луценко, додавши, що робота з цією "схемою" займе досить багато часу.

Водночас він відзначив, що правоохоронні органи планують найближчим часом перевірити ряд компаній на газовому ринку, які також ведуть діяльність із збитками для держави.

В якості прикладу Луценко навів дані про загальний збиток від діяльності "Укргазвидобування", розмір якого становить, за різними оцінками, близько 40 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-