МОЗ почало міжнародні закупівлі ліків на рік

МОЗ почало міжнародні закупівлі ліків на рік

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розпочало процес закупівлі ліків за державними програмами через міжнародні спеціалізовані організації на 2016 рік.

Про це на брифінгу заявив в.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд підтверджує свою відданість продовженню закупівель через міжнародні спеціалізовані організації. Міністерство охорони здоров'я сьогодні, на сім місяців раніше ніж це було у 2015 році, розпочинає закупівлі через міжнародні організації 2016 року", - сказав Шафранський.

Він поінформував, що станом на сьогодні міжнародні організації поставили 48 відсотків лікарських препаратів від загальної кількості, яка мала бути поставлена за закупівлями 2015 року.

Шафранський зазначив, що у МОЗ усвідомлюють, що у процесі закупівель виникали певні питання, які потребували узгодження і консультування, але загалом, за його словами, співпраця була конструктивною.

В.о. міністра зазначив, що міністерство проситиме міжнародні організації пришвидшити наскільки це можливо постачання ліків, щоб завершити закупівлі 2015 року.

За словами Шафранського, Міністерство охорони здоров'я наразі вже опрацювало і затвердило всі номенклатури до закупівель 2016 року, перелік ліків та вироби медичного призначення, які мають закуповуватися через міжнародні організації, а до 10 липня буде завершено збір заявок на ліки з регіонів.

"Я дуже очікую, що міжнародні організації оперативно розглянуть наші пропозиції до контрактів закупівель у 2016 році. Ми готові до зустрічі з ними, щоб якнайшвидше завершити всі формальності і розпочати закупівлі 2016 року", - наголосив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-