Київводоканал запевнив, що воду перевіряють щогодини. Загрози немає

Київводоканал запевнив, що воду перевіряють щогодини. Загрози немає

Укрінформ
Загрози забруднення питної води у Києві у зв'язку з отруєнням річки Остер на Чернігівщині немає.

Про це у Facebook повідомив гендиректор Київводоканалу Дмитро Новицький. 

"У зв'язку з публікаціями в ЗМІ про потрапляння небезпечних речовин до річки Десна можу запевнити, що загрози отруєння питною водою з мережі централізованого водопостачання немає", - написав Новицький. 

Він зазначив, що на Деснянській водопровідній станції забезпечено ретельний щогодинний контроль якості води, яка подається в мережу, а для дослідження якості деснянської води вище за течією було відібрано проби.

Як повідомили у прес-службі "Київводоканалу", вода у річці Остер має відхилення за бактеріологічними та хімічними показниками, зауважень до стану води у річці Десна немає. 

"Було відібрано проби з річки Остер у місті Козелець та місті Остер - вода має темний колір, гнилісний запах, а вздовж берега виявлено мертвих мальків. Результати аналізу підтвердили відхилення за бактеріологічними та хімічними показниками. На іншій точці обстеження - ближче до річки Десна - вода прозора, дохлої риби не спостерігалось. Останню пробу було відібрано безпосередньо в річці Десна - зауважень до стану води немає, відхилень не виявлено", - йдеться у повідомленні. 

У Київводоканалі зауважили, що погіршення якості води в зоні Броварського та Деснянського водозабору не відбулося. Водночас хімбаклабораторія Деснянської водопровідної станції Київводоканалу переведена в режим посиленого контролю якості води джерела водопостачання.

У компанії нагадали, що централізоване водопостачання Києва здійснюється з трьох джерел - річок Дніпро та Десна і артезіанських свердловин. "Це забезпечує надійність роботи системи та можливість переключення на інші джерела водопостачання в разі різкого погіршення якості одного з них", - додали у водоканалі. 

Фахівці хіміко-бактеріологічних лабораторій Дніпровської та Деснянської водопровідних станції Київводоканалу регулярно здійснюють аналіз води, що надходить безпосередньо на водозабірні споруди столиці.

Нагадаємо, 5 липня народний депутат Олександр Бригинець заявив про загрозу отруєння питної води в Києві, оскільки отруєна річка Остер, чиї води потрапляють до Деснянського водозабору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-