У полку «Дніпро-1» кажуть, що фото з обшуків ГПУ фейкові

У полку «Дніпро-1» кажуть, що фото з обшуків ГПУ фейкові

Укрінформ
Cлідчі дії та обшук відбувся у середу, 6 липня, на військовій базі бойового полку особливого призначення "Дніпро-1", що несе службу у зоні АТО.

Про це повідомили у прес-службі полку.

«Використовуючи «Альфу» СБУ слідчі ГПУ захопили офіційну зброярню та КПП полку, своїми діями ледь не спровокувавши збройну сутичку між бойовими офіцерами «Дніпро-1» та представниками «Альфи». Бійці полку є патріотами України та, діючи виключно в рамках українського законодавства, зробили все, щоб уникнути збройного конфлікту. Офіційною причиною стала справа 2014 року», - пояснили у прес-службі полку.

Водночас, на сайті Генеральної прокуратури з’явилася інформація, що ГПУ спільно з СБУ за місцем дислокації полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ НП у Дніпропетровській області виявили рекордну кількість незаконно утримуваної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, які викрадені та вивезені з зони АТО як вже списане військове майно, що використовувалось під час сутичок з бойовиками терорганізацій «ЛНР» та «ДНР».

У полку «Дніпро-1» заявляють, що ці фото є фейковими, і були зроблені незаконно слідчим економічного відділу ГПУ безпосередньо у офіційній зброярні полку.

«Вся зброя надана ППСПОП Дніпро-1 Головним Управлінням Національної Поліції України і знаходиться офіційно на балансі полку. Після закінчення слідчих дій полк звернеться до Генеральної прокуратури щодо кримінального впровадження відносно осіб, які використали привід проведення обшуку та опублікували у мережі і в ЗМІ неправдиві фотографії», - заявила прес-служба полку.

Також в полку зауважили, що ввести слідчі дії пов'язані з військовими підрозділами мають відповідні органи (військова прокуратура – ред.), а не слідчі економічного відділу ГПУ.

У полку вважають, що дана акція була спланована з метою дискредитації т.в.о командира полку Олександра Рашевського, який є самовисуванцем на виборах по 27 округу у Дніпрі, та самого полку, який захищає цілісність України від самого початку АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-