Перший віце-прем'єр РФ, що закликав до економії, скупив 10 квартир в елітній висотці

Перший віце-прем'єр РФ, що закликав до економії, скупив 10 квартир в елітній висотці

Укрінформ
Керуючий активами першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова Сергій Котляренко визнав покупку кількох квартир в елітній висотці Москви на Котельницькій набережній.

Про це він розповів в інтерв'ю інформагентству RNS.

Квартири були викуплені на ім'я Котляренка, але "в інтересах довіреної особи". Котляренко також уточнив, що кошти першого заступника голови уряду управляються за принципом сліпого трасту (без участі власника активів), але з "російською поправкою". За законодавством Росії компанія зобов'язана передавати клієнту звітність.

Котляренко пояснив, що квартири викуплені, щоб зробити "унікальний об'єкт", який згодом може бути проданий з істотною премією. Юрист також заявив, що Шувалов фактично не користується цією нерухомістю, тож і не мусить вказувати її в декларації.

Раніше глава Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний у своєму блозі повідомив, що Шувалов володіє десятьма квартирами в сталінській висотці на Котельничеській набережній в Москві загальною площею 719 квадратних метрів, ринкова вартість яких понад 600 мільйонів рублів. За даними ФБК, квартири для Шувалова за його гроші ще у 2014 році почав скуповувати юрист Сергій Котляренко, який працював разом з нинішнім віце-прем'єром в Росмайно, уряді і адміністрації президента. Крім цього, як стверджує Навальний, Котляренко керував усіма сімейними активами Шувалова, в тому числі - офшорними компаніями.

Перший віце-прем'єр Ігор Шувалов відомий своїми закликами до скромного життя та тотальної економії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-