Голова ФПУ: Мінімальну зарплату треба збільшити як і тарифи - в рази

Голова ФПУ: Мінімальну зарплату треба збільшити як і тарифи - в рази

Укрінформ
У разі збереження чинних комунальних тарифів профспілки вимагатимуть так само істотно збільшити мінімальну заробітну плату.

Про це на брифінгу в середу за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром заявив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо наполягати і поставили це питання, щоб уже до осені, до початку запровадження нових тарифів за комунальні послуги, були внесені до Верховної Ради і, головне, проголосовані питання реформи заробітної плати із суттєвим підвищенням мінімальної заробітної плати - не на відсотки, бо ціни зростають в рази. Ми так само ставимо питання про підвищення заробітної плати», - сказав Осовий.

Він розповів, що представники профспілок вручили Прем'єр-міністру відповідні пропозиції і вимоги від профспілок і мали достатньо тривалу і конструктивну дискусію з питань, які турбують людей - робочі місця, гідна заробітна плата і соціальний захист в умовах, коли людям не вистачає коштів для утримування сім’ю.

«Ми ставимо перед парламентом і урядом два питання. (Перше. - Ред.) - обгрунтованість цін і тарифів і друге питання: якщо вони обгрунтовані, то якою має бути заробітна плата і доходи людей, щоб вони могли забезпечити сплату відповідних послуг і не опуститися в бідність ще більше, ніж сьогодні», - зазначив голова Федерації проспілок.

За його словами, в уряду і профспілок є спільне бачення і розуміння того, що країна має розвиватися, а в результаті цього має збільшуватися економічний потенціал, відповідно зростати можливості як державного бюджету, так і приватного сектора для того, щоб піднімати заробітну плату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-