На окупованих територіях ще залишається 111 заручників - Геращенко

На окупованих територіях ще залишається 111 заручників - Геращенко

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донбасу бойовики досі тримають у заручниках 111 громадян України.

Про це журналістам у кулуарах ВР розповіла перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після звільнення Івана Без'язикого на окупованих територіях згідно з інформацією СБУ, якою ми користуємося, залишаються 111 громадян України", - наголосила представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи зазначила Ірина Геращенко.

За її словами, це як цивільні особи, так і військові.

Геращенко підкреслила, що для звільнення кожного заручника потрібно знати його місцезнаходження, проте бойовики такої інформації не дають. "Ми знаємо про місцезнаходження лише кількох десятків людей", - сказала вона.

Водночас перший віце-спікер нагадала, що вчора вдалося звільнити полковника Івана Без'язикого, який був у полоні майже два роки, а точне місце, де його тримали бойовики, тривалий час не було відомо.

"Наприкінці грудня минулого року ми дізналися його місцезнаходження. Іван перебував не в СІЗО, не у приміщенні колишньої Донецької СБУ, а у приміщенні Донецького телецентру", - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, у вівторок в результаті спецоперації силовиків з полону було визволено полковника Збройних сил України Івана Без'язикова, який перебував у полоні бойовиків з серпня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-