Глава МОЗ бере під особистий контроль

Глава МОЗ бере під особистий контроль "відкриті двері" реанімації

Укрінформ
В.о.міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський бере під особистий контроль виконання наказу про цілодобовий допуск відвідувачів до пацієнтів, які перебувають у реанімації.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо працювати над тим, щоб цей наказ, який є обов'язковим для виконання у закладах охорони здоров'я, був якнайшвидше роз'яснений нашим колегам. Я беру під особистий контроль процес роз'яснення і процес виконання цього наказу", - сказав Шафранський.

Він додав, що наступного тижня буде проведено селекторну нараду з керівниками охорони здоров'я в областях, на яких вони отримають чіткі директиви і відповіді на всі запитання.

Шафранський назвав розробку наказу про відкриті двері реанімації прикладом позитивної співпраці громадськості і представників центральних органів виконавчої влади.

"Відбулося декілька робочих нарад, на яких усі сторони висловлювали свої думки, радилися і вийшов дійсно хороший документ, який вирішить важливу соціальну проблему. Я абсолютно переконаний, що цей наказ дійсно дозволить покращити перебування пацієнтів у реанімації", - зазначив Шафранський.

Як повідомлялося, на початку червня в.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський підписав проект наказу N592 "Про затвердження порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії".

Згідно з документом, допуск у реанімацію у цілодобовому режимі дозволяється загалом для відвідувачів, а не тільки для родичів. Крім того, право на відвідання у реанімації родичами мають пацієнти незалежно від віку.

22 червня наказ про допуск відвідувачів  у реанімацію був зареєстрований у Мінюсті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-