Аваков чекає від Мінекології механізму упорядкування видобутку бурштину

Аваков чекає від Мінекології механізму упорядкування видобутку бурштину

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України у середу на засіданні уряду чекає від міністра екології механізму з упорядкування видобутку бурштину в Україні.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розраховую, що міністр екології разом з першим віце-прем'єр-міністром в середу внесе на засідання уряду низку системних заходів щодо упорядкування процедур і процесів у видобутку бурштину в трьох областях України, де цей процес носить масовий характер", - сказав він.

За словами Авакова, значна частина цього механізму, який повинен бути запропонований, "виб'є з цих посередницьких ситуацій бандитський елемент, зробить прозорим питання ліцензування і, по суті, встановить державну монополію на скупку і продаж каменю".

Міністр впевнений, що це дозволить старателям, при виконанні умов рекультивації земель та відновлення природних компонентів, отримувати гідну заробітну плату, а державі отримувати прибуток від сплати податків.

Як раніше повідомляло агентство, у "бурштиновій справі" підозрюють 32 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-