Аваков розповів про спецоперацію на Рівненщині

Аваков розповів про спецоперацію на Рівненщині

Укрінформ
Силовики провели маштабную спецоперацію з викриття злочинної схеми незаконного видобутку бурштину в Рівненській області, яку очолювали вищі чини місцевих правоохоронних органів.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийняли низку кроків, для того щоб приборкати ситуацію із беззаконням з видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській та Волинській областях. Проведена спеціальна операція силами Національної поліції, Національної гвардії України, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України. В операції на території Рівненської області взяли участь понад 400 оперативників Нацполіції, підрозділу КОРД, плюс до цього задіяні підрозділи Нацгвардії і СБУ. 123 обшуки проведено і частина з них триває зараз на території області", - сказав він.

Міністр повідомив, що на даний момент розглядається затримання 5 базових фігурантів. Він також зазначив, що на місці перебуває генеральний прокурор України Юрій Луценко, який буде приймати рішення щодо розвитку даної стуаціі в залежності від результатів обшуків.

"Старателі отчисляди данину керівникам з правоохоронців та адміністративної вертикалі", - розповів Аваков.

Міністр оцінює такі відрахування в мільйони доларів в місяць.

"Ми зіткнулися з тим, що місце зберігання незаконно видобутого бурштину, де правоохоронці зберігають тимчасові речові докази, теж виявилося місцем злочину", - зазначив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-