Україна готова до обміну заручниками «50 на 25» - Геращенко

Україна готова до обміну заручниками «50 на 25» - Геращенко

Укрінформ
Україна готова передати так званим «Д/ЛНР» 50 їхніх представників в обмін на 25 українців, які наразі перебувають у заручниках бойовиків.

Про це за результатами сьогоднішньої зустрічі гуманітарної підгрупи в Мінську написала на своїй сторінці у Фейсбук перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко.

«Україна очікує відповіді на списки-пропозиції звільнення 25 українців, ми готові передати іншій стороні 50 громадян, яких вони розшукують», - зазначила вона.

Крім того, Геращенко нагадала, що українська сторона пропонує здійснити обмін 8 затриманих «сепарів» під Широкиним на українців.

«Українська сторона, яку в гуманітарній підгрупі представляє також В. Медведчук, готова передати ОРДО 8 затриманих минулого тижня під Широкиним «сепарів», аби звільнити заручників-українців. Чекаємо відповіді», - написала заступник Голови ВР.

Вона розповіла, що представники так званих Д/ЛНР заперечують перебування в них у заручниках поранених і хворих наших громадян.

«Щоб ви розуміли рівень дискусії і ступінь «гуманізму» опонентів, то ось одна деталь: на запитання ОБСЄ, скільки на окупованих територіях утримується поранених і хворих, представники ОРДЛО відповіли, що жодного. Бо всім пораненим і хворим, мовляв, була надана високоякісна медична допомога, і тепер вони зовсім здорові», - відмітила Геращенко.

За її словами, наступна зустріч у Мінську відбудеться 13 липня, проте до цього часу питання звільнення заручників обговорюватиметься і з представниками «нормандського формату» на саміті «Україна-НАТО» у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-