На Львівщині заблокували половину пунктів пропуску до Польщі

На Львівщині заблокували половину пунктів пропуску до Польщі

Укрінформ
На Львівщині залишаються заблокованими три пункти пропуску на державному кордоні з Польщею.

Це кореспонденту Укрінформу підтвердили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

«На Львівщині вільними є три з шести пунктів пропуску на державному кордоні із Польщею. Після роз`яснень страйкарям вони розблокували в’їзд до україно-польського пункту пропуску «Грушів». Так само не заблокований під`їзд до ПП «Смільниця» Старосамбірського району та «Угринів» Сокальського району», - зазначив речник управління Володимир Шеремет.

За його словами, щоб зменшити напруженість прикордонники впроваджують комплекс інформативних та превентивних заходів. За ініціативи Держприкордонслужби створено міжвідомчі штаби, спільно із представниками місцевої влади проводиться роз’яснювальна робота серед мешканців прикордоння.

Як повідомляв Укрінформ, з 4 липня Польща тимчасово запровадила прикордонний контроль на кордонах ЄС. Крім того, на кордонах з Україною і Росією Польща тимчасово призупинила дію місцевого прикордонного пересування. Це пов'язують з проведенням у Варшаві 8-9 липня саміту НАТО, а також Всесвітніх Днів Молоді 20-31 липня, під час яких Польщу відвідає з візитом Папа римський Франциск.

Мешканці прикордонних з Польщею територій на Львівщині блокували під`їзд до кількох пропускних пунктів, протестуючи проти призупинення малого прикордонного руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-