Суд над Куликом: Семенченко вигнав із залу військових прокурорів

Суд над Куликом: Семенченко вигнав із залу військових прокурорів

Укрінформ
У Солом’янському суді Києва, де обирають запобіжний захід військовому прокурору зони АТО Костянтину Кулику, сталася сутичка між народним депутатом Семеном Семенченком та представниками військової прокуратури, що прийшли підтримати колегу.

Конфлікт транслювався у прямому ефірі телеканалу «112 Україна».

Коли військові прокурори спробували висловити свою позицію в залі суду, нардеп поцікавився, на яких підставах вони зараз перебувають тут, а не на своїх робочих місцях у зоні антитерористичної операції. Отримавши відповідь, що прокурори тут у відрядженні, Семенченко зажадав документального підтвердження цього, якого ті надати не змогли.

Після цього нардеп закликав представників військової прокуратури залишити судову залу. «Я вважаю, що вони покинули своє робоче місце. Я вважаю, що вони тут чинять тиск на суд. Якщо ви зараз не вийдете, ми вас просто з ветеранами звідси винесемо», - сказав Семенченко.

Він також пригрозив, що «у разі, якщо не буде показане відрядження, ми змушені будемо вас затримати та викликати поліцію та ВСП (Військова служба правопорядку у Збройних силах України. - Ред.)».

У свою чергу боєць "Айдара" Валентин Лихоліт (позивний "Батя"), який також присутній у залі суду, заявив, що представники військової прокуратури є офіцерами, а той факт, що вони не можуть офіційно підтвердити своє відрядження, можна було б розцінювати як дезертирство.

Згодом Семенченко написав у своєму Фейсбуку, що "групу підтримки" Кулика складали прокурори Донецького, Луганського і Харківського гарнізонів, а очолював їх заступник Кулика.

Фото з Фейсбуку Семена Семенченка

Нагадаємо, Кулика підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення"). У разі визнання судом його провини військовому прокурору сил АТО загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

1 липня детективи Національного антикорупційного бюро вручили Кулику погоджені Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади.

Як відомо, у суботу, 2 липня, Солом'янський районний суд м.Києва не зміг ухвалити рішення з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-