Президент нагородив 25 бійців АТО, більшість - посмертно

Президент нагородив 25 бійців АТО, більшість - посмертно

Укрінформ
Президент Петро Порошенко відзначив орденом "За мужність" 25 українських воїнів, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Глава держави підписав відповідний указ, яким нагороджено 25 військових, з них 19 посмертно", - йдеться у повідомленні.

Так, серед нагороджених - сержант Віктор Наливайко (посмертно), який у березні 2014 року був мобілізований у Збройні Сили України до складу 30-ї ОМБр, виконував завдання в Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом, брав участь у бойових діях за Савур-Могилу, населений пункт Степанівка. Зокрема, удвох з головним сержантом взводу, під постійними мінометними обстрілами противника, брав участь у пошуках зниклих військовослужбовців та техніки підрозділу на ворожій території. Під час штурму та зачистки населеного пункту Міусинськ Луганської області протягом тижня відпрацьовував завдання по зачистці вулиць та будівель, брав у полон бойовиків. Під час чергової зачистки та ведення боїв з підрозділом, ватажком якого був "Моторола", його група потрапила під ворожий обстріл, Наливайко отримав осколкове поранення голови, несумісне з життям. Загинув 12 серпня 2014 року.

Орденом "За мужність" нагороджено також гранатометника Артема Романова (посмертно). З липня 2014 року по 7 липня 2015 року виконував бойові завдання у районі АТО в Луганській області. У ніч на 23 березня 2015 року група, у складі якої він був, проводила розвідку на одному з напрямків про орієнтовну наявну кількість підтягнутої терористами техніки та живої сили. Після успішного виконання завдання, повертаючись на блокпост, група виявила дві диверсійно-розвідувальні групи противника. Командиром було прийняте рішення про ліквідацію противника, хоча сили були не рівні. Двома пострілами з РПГ-26 солдат Романов ліквідував частину групи, що дозволило нашим солдатам, після прицільного вогню, майже повністю знищити диверсійно-розвідувальні групи терористів. 4 липня 2015 року, виконуючи бойове завдання в районі Бахмутського шляху, загинув під час рятування поранених бійців-саперів з 24-ї бригади.

Серед нагороджених посмертно також молодший сержант Василь Клименко, який з березня по серпень 2014 року брав участь в АТО. Молодший сержант був снайпером. У ніч проти 24 червня 2014 року він з іще шістьма військовослужбовцями їхав у відпустку. По дорозі додому вони потрапили в полон. Клименко почав чинити опір бойовикам та був розстріляний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-