ДПСУ нагадує: Польща призупиняє малий прикордонний рух

ДПСУ нагадує: Польща призупиняє малий прикордонний рух

Укрінформ
У ніч з неділі, 3 липня, на понеділок, 4 липня, з 01:00 години відбудеться призупинення малого прикордонного руху між Україною та Польщею в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів, у яких є спеціальні дозволи, видані відповідними польськими органами.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Так, у відомстві нагадали, що відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща з 4 липня 2016 року буде призупинено в'їзд на територію Польщі громадян України за спеціальними дозволами.

У цьому зв'язку українські прикордонники провели зустрічі з польською стороною та уточнили порядок оформлення громадян України, які слідують до Республіки Польща.

«У ніч з 03 на 04 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та за документами, визначеними польською стороною (паспортні документи та віза). Зазначені обмеження торкнуться також громадян України зі спеціальними дозволами, які слідують на територію Польщі транспортними засобами на польських реєстраційних номерах та повинні перетинати державний кордон кожні п'ять днів», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Водночас у відомстві підкреслили, що відповідне обмеження є тимчасовим, триватиме упродовж місяця.

«Це пов'язано з посиленням заходів безпеки під час приїзду до Польщі Понтифіка, Саміту НАТО у Варшаві і Світовими днями молоді у Кракові», - пояснили у відомстві.

Фото: DW/Joscha Weber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-