Син Василя Стуса дав згоду на присвоєння ДонНУ імені батька

Син Василя Стуса дав згоду на присвоєння ДонНУ імені батька

Укрінформ
Дмитро Стус - син відомого українського поета-дисидента Василя Стуса дав згоду на присвоєння Донецькому Національному університету (ДонНУ) імені батька. Останнє слово - за Міністерством освіти і науки.

Про це в суботу на сторінці в Facebook повідомили в Донецькому національному університеті, який зараз переїхав і функціонує у Вінниці.

"Дмитро Стус дав офіційну згоду на надання ДонНУ імені батька, і вже наступного дня ректор Роман Гринюк направив міністру освіти і науки України Лілії Гриневич подання про присвоєння Донецькому національному університету імені Василя Стуса", - йдеться в повідомленні.

Зазначаэться, що протягом останніх трьох місяців Донецький національний університет вирішував дуже важливе для майбутнього питання надання вишу імені видатного поета, земляка і випускника Василя Стуса. Два місяці тривало його обговорення всередині колективу, громадських кіл Вінницької та Донецької області, як того вимагало законодавство. Було проведено ряд круглих столів, конференцію, відкриту лекцію, теледебати. І нарешті 10 червня 2016 року рішення було прийнято - Конференція трудового колективу ДонНУ більшістю голосів підтримала цю ініціативу.

Однак зробити цей крок без отримання згоди найближчих родичів поета було б неправильним ані з етичної, ані з правової точки зору. Тому керівництво ДонНУ звернулось до сина Василя Стуса - Дмитра з проханням дозволити, щоб його ім’я назавжди поєдналось із історією рідного вишу.

Після отримання згоди сина, тепер університет чекає на відповідь Міністерства освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-