У Нацполіції сказали, чим може закінчитись блокування «Баті» в суді

У Нацполіції сказали, чим може закінчитись блокування «Баті» в суді

Укрінформ
Правоохоронні органи можуть внести до Єдиного реєстру ситуацію в Печерському суді, який блокують активісти, аби не дати вивезти заарештованого бійця батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта.

Про це заявив керівник поліції Києва Андрій Крищенко в ефірі «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Блокування суду, коли вже є рішення, з моєї точки зору, є неприпустимим. Ми зараз проводимо перевірку. Ці події внесено до єдиного обліку. Будемо вирішувати питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - сказав Крищенко.

Водночас він запевнив, що поліція налаштована на те, щоб запобігти ускладнень та ескалації конфлікту поблизу суду та в його приміщенні.

Як повідомляв Укрінформ, представники добровольчих батальйонів та народні депутати продовжують у суботу блокувати Печерський райсуд Києва, щоб не дозволити вивезти із суду Лихоліта. Біля приміщення суду перебувають близько 50 представників добровольчих батальйонів (як у камуфляжній формі, так і в цивільному одязі) з надписами "Азов", "Айдар", "Донбас". Крім того, виїзд із боку центрального входу до Печерського райсуду заблокований чорним позашляховиком з наклейкою "Донбас". Представники поліції та Національної гвардії охороняють будівлю суду.

Після обрання Лихоліту вчора запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 28 серпня активісти не дозволили силовикам вивести його із зали Печерського суду. Лихоліта та Ігоря Радченка підозрюють в організації банди та розбійних нападах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-