Військовий прокурор: У

Військовий прокурор: У "Баті" є лише один правовий шлях

Укрінформ
Прокурор Головної військової прокуратури Андрій Філюк вважає, що справу  "айдарівця" Валентина Лихоліта ряд людей використовує для політичного піару.

Про це він заявив журналістам біля Печерського райсуду Києва, передає кореспондент Укрінформу.

"Процес із правової сфери перемістився у сферу політичну: використовують залу суду для певних своїх політичних амбіцій, для свого піару. Отримали рішення суду про тримання під вартою Лихоліта, для чого блокувати приміщення? Якщо особа не погоджується з рішенням суду, чи вони вважають, що докази, які були надані прокуратурою, є недостатніми, то необхідно подати апеляцію", - сказав він.

Водночас він зауважив, що клопотання про зміну запобіжного заходу можна вносити не раніше, ніж через місяць після його обрання.

"На даний час єдиний правовий шлях - подання стороною захисту апеляції на ухвалу про тримання під вартою Лихоліта. Всі інші маніпуляції, на мою думку, є політичним піаром... Натомість у разі подання апеляції, відбудеться розгляд в апеляційному судді Києва, де можна буде з'ясувати це все виключно у правовому полі", - пояснив він.

Наразі представники добровольчих батальйонів та народні депутати продовжують блокувати Печерський райсуд Києва, щоб не дозволити вивезти із суду Лихоліта. Біля приміщення суду перебувають близько 50 представників добровольчих батальйонів - як у камуфляжній формі, так і в цивільному одязі з надписами "Азов", "Айдар", "Донбас". Крім того, виїзд з боку центрального входу до Печерського райсуду заблокований чорним позашляховиком з наклейкою "Донбас". Представники поліції та Національної гвардії охороняють будівлю суду за периметром. Також правоохоронці стоять біля зали суду, де перебуває сам Лихоліт.

Після обрання Лихоліту вчора запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 28 серпня активісти не дозволили силовикам вивести його із зали Печерського суду. Лихоліта та Ігоря Радченка підозрюють в організації банди та розбійних нападах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-