Справа

Справа "Баті": Мосійчук каже, що айдарівців можуть вигнати з суду "підпалом"

Укрінформ
Нардеп-радикал Ігор Мосійчук заявляє, що активісти вимагають скасування запобіжного заходу для бійця батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта.

Про це він сказав в ефірі «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Мосійчука, відповідне клопотання має подати військова прокуратура.

 «Все дуже просто, військова прокуратура, яка згвалтувала суд і яка сфабрикувала звинувачення проти Валентина Лихоліта, тобто Баті, має подати сама клопотання щодо скасування запобіжного заходу», - сказав Мосійчук.

За словами нардепа, активісти, які провели ніч у забарикадованому суді, проводять таким чином мирну акцію і не збираються будь-яким чином перешкоджати чесному розслідуванню цієї справи.

«І нехай розслідують, немає питань, але на підставі сфальшованих даних під тиском суд ухвалив рішення, яке не передбачає навіть застави», - обурився політик.

Він також заявив, що володіє інформацією про наміри розігнати активістів не зовсім законним шляхом.

«Наразі є така інформація, що буде спровоковано підпал для того, аби звільнити приміщення суду. Я хотів би застерегти правоохоронців від будь-яких дій. Тут проходить мирний протест, тут абсолютно мирні люди, тут добровольці, які захищали Україну», - каже радикал.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 липня, Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці колишнього начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним Батя.

Після обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 28 серпня активісти не дозволили силовикам вивести Лихоліта із зали суду.

Валентина Лихоліта та Ігоря Радченка підозрюють в організації банди та розбійних нападах. Лихоліта заарештували на полігоні у Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-