Памперси фігурантові «справи Онищенка» міняли просто в суді

Памперси фігурантові «справи Онищенка» міняли просто в суді

Укрінформ
Підозрюваному у розкраданні газу Валерію Постному довелося міняти памперси просто в залі Апеляційного суду Києва.

Про це повідомляє Громадське.

На засіданні суду у п'ятницю адвокати заявили, що їхній підзахисний «уже майже 4 години лежить непритомний у залі суду». «Невідомо, чому людину тягнуть в такому стані до суду. Він неконтактний», - сказав адвокат Віталій Сердюк.

«Підозрюваний Постний, ви нас чуєте, не чуєте?» - звернувся до нього головуючий суддя.

Не дочекавшись відповіді, колегія суддів пішла ухвалювати рішення, а в залі суду тим часом зчинився скандал: адвокати здійняли галас, вимагаючи поміняти памперса їхньому клієнтові. «Йдіть міняйте йому памперс. Або йдіть туди, посидіть, понюхайте», - кричали адвокати.

Після суперечок зголосився поміняти памперса Постному медексперт. «Я прошу залишитися прокурорів і адвокатів, щоб потім не казали, що я піддаю його тортурам», - сказав «доброволець».

Тим часом прокурори наголошують, що Постний перебуває у задовільному стані і що це інсинуація. «Це все перетворили на виставу захисники, щоб затягнути розгляд досудового розслідування», - вважає прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина.

Пізніше захист звернувся до суду із проханням відкласти розгляд справи до поліпшення стану здоров’я Постного. «Поки суд був у нарадчій кімнаті, ми з'ясували, що в людини скінчився памперс, він прорвався», - сказав адвокат Ігор Федоренко.

Водночас прокурор звернув увагу на те, що немає об’єктивних даних, чому підозрюваний у непритомному стані. Крім того, за словами прокурора, є висновок, що в крові Постного знайдена наркотична речовина - метамфетамін.

А провести повне медичне обслуговування лікарі не можуть, бо родичі не дозволяють, каже Кривенко. Утім, захист це категорично заперечує.

Нагадаємо, напередодні Постного привезли до Апеляційного суду Києва на "швидкій" і в супроводі спецзагону Національного антикорупційного бюро. За інформацією співробітників НАБУ, стан Постного задовільний.

Як відомом, 29 червня Апеляційний суд міста Києва постановив доправити підозрюваного у «газовій справі» Валерія Постного на судове засідання, щоб розглянути клопотання прокурорів про збільшення суми застави до більш ніж 1,6 млрд гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО, відразу після звільнення під заставу, детективи Національного антикорупційного бюро затримали Валерія Постного та Олега Рябошапку - фігурантів кримінального провадження про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

Одним із фігурантів справи також є народний депутат Олександр Онищенко, подання на позбавлення якого недоторканності вніс до парламенту Генеральний прокурор.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-